Miquel Àngel March: «La piscina de Ramírez és un tracte de favor que vulnera la normativa vigent»
13/08/2006

El dirigent del GOB no hi veu relació amb el terrorisme


Davant la resolució del Director General de Costes de dia 7 de juliol del 2006, acceptant la proposta de regularització de la piscina que el periodista Pedro José Ramírez té dintre de terrenys públics de la Costa dels Pins (Son Servera), el Col·lectiu Embat se suma de manera pública a les consideracions de nombroses entitats i ciutadans compromesos amb la defensa del medi ambient i el compliment de la Llei, de clar rebuig a aquesta resolució, a l'entendre que la mateixa intenta consolidar un evident tracte de favor del Sr. Pedro José Ramírez, conculcant la lletra i l'esperit de la vigent Llei de Costes.

Davant d’aquesta situació el Col·lectiu Embat sona ple suport a la concentració festiva i lúdica marítim-terrestre del dissabte 19 d'agost, convocada per ecologistes (GOB ), veïns de la zona, el Lobby per la Independència ,Gadma , EU- EV, Esquerra i PSM, entre molts altres col·lectius i particulars, per a denunciar davant l'opinió pública l' inici de privatització de la costa de Mallorca que suposa la polèmica resolució abans citada que s' autoritza al Sr. Ramírez a seguir usant la piscina el terreny públic, si deixa ocasionalment entrar en visita a escolars.

La concentració es portarà a terme a partir de les 11:00 hores, en l'espai pròxim a a la desembocadura del torrent de Son Jordi de la platja de sa Marjal.

A la mateixa hora i a l'altre costat de la platja s'ha convocat una contramanifestació ovacionada per sectors de ultradreta i per determinats mitjans àmpliament coneguts per les seves posicions contràries a la preservació del medi ambient (com la protecció del Monestir de La Real), o a la cultura i llengua pròpies de Mallorca, protagonitzant successives campanyes de descrèdit i manipulació.

Pel seu interès reproduïm l' entrevista realitzada pel Diari de Balears al portaveu del GOB, Miguel Àngel March, sobre aquest assumpte.


“El GOB s'ha sumat a la manifestació que es durà a terme el pròxim dissabte a la platja sa Marjal de Son Servera en defensa de la costa i del domini públic. El seu dirigent Miquel Àngel March considera que «la piscina de Ramírez és un clar tracte de favor per part del Govern central que no s'ha de permetre». Article de Joan Riera del Diari de Balears.

-Com valorau la presència del GOB a la manifestació?

-Hi serem perquè ens trobam davant un clar tracte de favor per part del Ministeri de Medi Ambient envers la piscina que empra Pedro J. Ramírez. Aquesta piscina està en zona de domini públic, barra el pas i vulnera el dret de trànsit. És prou motiu perquè anem a expressar la nostra disconformitat. És el mateix que si un ciutadà provat envaís i es fes seva la voravia de devora ca seva barrant el pas als vianants. Qui ho consentiria? A això hem d'afegir que la costa és fonamental per a una comunitat turística com la nostra. No podem consentir ocupacions privades d'un bé públic que a sobre incideix en la nostra economia, imatge i prestigi.

-La defensa de la costa també comprèn altres casos semblants...

-N'hi ha altres casos a la costa mallorquina, és cert. Però no són comparables. Les altres situacions provenen d'obres consolidades anteriors a l'actual Llei de Costes, que és clara i llampant respecte al domini públic del litoral. Són irregulars, però heretades. A més, en la gran majoria d'aquests casos no barren el pas. Però el cas de la piscina de Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins és singular perquè ha tingut protecció i permisos per part del Ministeri amb posterioritat a aquesta llei, fet que vulnera la normativa.

-Medi Ambient ho justifica dient que Ramírez està amenaçat per ETA...

-Aquesta afirmació fa més injustificable encara el que han permès. Si aquest senyor està amenaçat, el que ha de fer és ficar la piscina ben dins ca seva i aixecar un bon mur que respecti el dret de pas i el domini públic. Amagant la piscina estarà molt més segur que tenint-la ben sobre la costa i visible des de moltes bandes. Aquesta no és manera d'autoprotegir-se, sinó tot el contrari. No té sentit des d'un punt de vista de seguretat...

-Però clar, una piscina que dóna directament dins la mar, convertida en un balcó líquid i fresc que dialoga entre la Mediterrània i un xalet privat... Això val un món.

-I això és el que taxativament prohibeix la llei, perquè la costa quedaria irremissiblement en mans privades. L'esperit i la lletra de la Llei de Costes és evitar aquestes coses i que el litoral sigui de tots. És en aquest fet on rau el tracte de favor per part del Ministeri a un ciutadà privat.

-Pensa el GOB que ha fet fins ara tot el possible per evitar la privatització de la Costa dels Pins?

-Nosaltres en el passat ja hem presentat recursos i serem presents a la manifestació. Ho consideram com una passa més en defensa de la costa de Mallorca, tot i que som conscients que resta molta de feina per fer.

-Què pensau de la plataforma Basta Ya?

-Que tothom té dret a defensar el que vulgui i aquests ciutadans són perfectament lliures d'expressar les seves opinions. Però nosaltres volem una costa lliure d'obstacles on es respecti el domini públic. No podem renunciar a aquests principis protegits per la normativa. I no veig gens clar per què es molesten pel fet que hi hagi una protesta per reclamar el que és pur sentit comú. De la mateixa manera que ells poden defensar el que creuen convenient, nosaltres també estam en el nostre dret i obligació de defensar el litoral a la Costa dels Pins i allà on sigui.”


A les fotografies dues vistes de la piscina en terreny públic, una d’elles aèria.

Pàgina web : http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?2890+3+166540