6 de febrer de 2007, dia de mòbils caiguts!!
06/02/2007

Si els consumidors s'uneixen recuperen el seu poder


Els operadors mòbils a Espanya volen pujar les seves tarifes a principis de març per a compensar l'efecte de la nova llei que prohibirà la pràctica de l'arrodoniment en les cridades.

La idea de les companyies de mòbils és augmentar el preu de l’establiment de cridada -fixat ara per tots els operadors en 12 cèntims- i el del preu per minut.

Telefònica ja va anunciar que a partir del 1 de març el preu d’establiment de la cridada pujarà de 12 a 15 cèntims d'euro -un 25%- i també pujarà la tarifa nominal per minut.

Telefònica Mòbils és el principal operador a Espanya, amb 21 milions de clients i una quota de mercat que frega el 46%. Amb la pujada de les tarifes, el preu mig per minut Pujarà un 16% al passar de 18,4 cèntims a 21,45 cèntims, calcula el diari 'Expansió'.

Organge i Vodafone anunciessin en els pròxims dies quals seran les pujades de les seves tarifes, similars a Movistar.

L'única fi d'aquesta pujada en les tarifes en no veure minvat el benefici de l'exercici per l'aplicació d'una llei aprovada en el Parlament per a salvaguardar els drets dels consumidors d'aquestes companyies telefòniques.

Les companyies telefòniques no s'avergonyeixen en absolut d'aquestes mesures lesives pels seus clients i pugen les tarifes col·locant-les al doble que en altres països europeus com per exemple Dinamarca, Bèlgica o Holanda.

Si no reben un toc d'atenció per part dels consumidors, que haurien de ser la seva primera preocupació, aquestes companyies seguiran tenint uns beneficis anuals més alts que el PIB de més de 60 països en el món.

Davant aquesta situació s’ha convocat per diverses entitats a tots els usuaris i consumidors de telefonia mòbil a una jornada “de mòbils caiguts” que té lloc el dimarts 6 de Febrer. Si durant aquest dia els 40 milions de mòbils que hi ha en Espanya no fan cap cridada, excepte les estrictament necessàries, i no manen cap sms, alguna alarma sonés en els consells d'administració d'aquestes tres empreses i els directius pot dirigiran les seves mirades cap als seus clients, que estan farts de tarifes abusives, de contractes de permanència que són tan il·legals com les tarifes que ens van a ficar amb “calzador”.

Des del Col·lectiu Embat volem animar a dur endavant aquesta jornada de protesta.