Antich assumeix Presidència de les Illes Balears amb responsabilitat i voluntat d'acords
04/07/2007

Acord global per conformar governs de centre esquerra a les principals Institucions


Per segona vegada el socialista Francesc Antich ha estat elegit President del Govern de les Illes Balears assegurant que afronta el seu nou mandat amb "il·lusió" i un "gran sentit de responsabilitat", i esperant que es puguin trobar "camins de trobada" amb l'oposició a l'hora de decidir les grans qüestions.

En declaracions als periodistes després de ser designat nou cap de l'Executiu autonòmic per 30 vots a favor i 29 en contra, va agrair el suport que van donar a la seva candidatura, a més del seu partit, el PSIB-PSOE, el Bloc, Unió Mallorquina i el grup mixt, així com les intervencions del PP i de l'Agrupació Independent Popular de Formentera (AIPF), ambdós en l'oposició.

En aquest sentit, va expressar el seu desig que fructifiqui la seva oferta per a arribar a el diàleg i el consens en els grans temes que afectin a les illes i va reiterar la seva voluntat d'estar disponible per a tots els diputats, independentment del partit polític en el qual militin o col·laborin.

El nou president va avançar que en breu se celebraran reunions amb membres de del Govern central, tenint en compte que hi ha temes, com la signatura d'un nou conveni de carreteres o el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia, que estan pendents.

Amb aquesta elecció l’Ajuntament de Palma y el Govern de les Illes Balears han passat ha estar presidit pels socialistes, en el marc d’acord programàtic i de distribució de responsabilitats que varen signar el 26 de juny del 2007 el PSIB, el Bloc i UM, accessible a l’enllaç a l’arxiu.

De del Col·lectiu Embat desitgem que aquest canvi polític faci possible prioritats diferents a les que als darrers anys s’han desenvolupat a les nostre Illes en matèries especialment sensibles om la defensa del territori, el creixement econòmic sostenible, i l’impuls a la cultura i llengua pròpies.

Foto de portada: Col·lectiu Embat. Foto d’aquesta plana: www.mallorcaconfidencial.com

Acord del govern Illes Balears. 26.06.2007