Francina Armengol elegida presidenta del Consell de Mallorca
07/07/2007

Nova etapa en la màxima Institució de la Illa


La nova presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va prometre avui "diàleg" amb totes les forces polítiques, fins i tot amb el PP, al que va tendir la mà per a arribar a acords, així com accessibilitat per al "ciutadà del carrer", després de prendre possessió del càrrec, que per primera vegada ocupa una socialista.

La representant del PSIB va ser proclamada presidenta gràcies als 17 vots que sumen el seu partit, de Unió Mallorquina i del Bloc Mallorca, amb els 16 en contra del Partit Popular (PP), en un acte solemne que va ser seguit en la seu de la institució per unes 400 persones.

Entre els assistents es trobaven el des d'ahir president de Balears, Francesc Antich; la presidenta del Parlament i presidenta del Consell en les tres últimes legislatures, Maria Antònia Munar; el delegat del Govern, Ramon Socias; i la Batlessa de Palma, Aina Calvo.

Una nodrida representació del món econòmic, social, cultural i de diferents àmbits, com l'expresident del Congrés, Fèlix Pons, també es va donar cita en l'acte, així com nombrosos representants polítics, com el secretari general del PP balear i conseller d'Interior en funcions, José María Rodríguez.

Després de prendre possessió del lloc, que va tenir lloc després de constituir-se la nova Corporació sorgida de les eleccions del passat 27 de maig, Armengol va assegurar que el nou govern tindrà la "mà estesa" a l'oposició, el PP, per a adoptar acords, ja que el diàleg serà un "eix" d'aquesta nova etapa.

La socialista, que va iniciar el seu discurs com presidenta agraint el suport de Unió i dels altres partits d'esquerra, va anunciar la seva intenció de "liderar una institució moderna, que sigui un referent per a tots els mallorquins i mallorquines".

"Entenc que això només es pot fer d'una manera: sent sensible en tot moment al batec de la societat mallorquina, sent capaç d'escoltar, buscar i donar respostes que espera Mallorca".

Abundant en aquest aspecte, va assenyalar que només és possible instaurar el diàleg a partir d'escoltar, i és per això que va assegurar que la voluntat de parlar i discutir no només serà amb els partits, sinó també amb el conjunt dels ciutadans".

En aquest punt, va manifestar el seu compromís personal de "ser accessible al ciutadà del carrer".

"Presidiré un govern plural, al que demanaré eficàcia, activitat intensa, permanentment en contacte amb la societat (...). Ho farem amb humilitat, com servidors públics, i amb fermesa, contant amb tot l'equip humà de punts bons treballadors que conformen el Consell de Mallorca", als quals va demanar "complicitat".

"Compromís, transparència, dedicació, esforç, sentit comú i passió des d'avui i fins a l'últim dia és el que poden esperar de mi i del meu govern els mallorquins i mallorquines", va afegir la socialista, qui durant el seu parlament va tenir un sentit record per al ja mort Francesc Quetglas, "un model de polític dedicat al seu país".

La nova corporació insular està formada pels 16 consellers del PP, els onze del PSIB, els tres de Unió Mallorquina i els tres del Bloc per Mallorca.

A l’enllaç a l’arxiu es pot veure el discurs institucional de la Presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, un discurs i una trajectòria política que des del Col·lectiu Embat considerem fonaments necessaris per encarar una nova tapa per aconseguir del Consell que esdevingui en l’autèntic Govern de Mallorca.

Discurs de Francina Armengol. 07.07.2007