ETA reapareix amb un cotxe bomba en Durango
24/08/2007

Rebuig del Col·lectiu Embat davant l’acte terrorista


Tres mesos després de la ruptura oficial del "alt el foc permanent", ETA ha reaparegut col·locant un potent cotxe bomba al costat de la Casa Caserna de la Guàrdia Civil de Durango (Biscaia). L'explosió ha ferit lleument a dos agents i ha causat quantiosos danys materials en els edificis confrontants i en els cotxes patrulla.

D'aquesta manera es confirma els pitjors auguris que, durant aquests últims mesos, venien assenyalant a la possibilitat cada vegada més certa que l'organització terrorista tornés a atemptar contra persones i béns.

El Col·lectiu Embat, com la immensa majoria de ciutadans, entitats i institucions, expressa la seva més enèrgica repulsa a aquest tipus d'actes, reclama la unitat dels demòcrates enfront del terror, així com la cooperació de tots per a fer realitat la desaparició d'aquesta xacra social que, a més, pretén hipotecar el futur d'aquells a qui diuen voler defensar: als ciutadans d'Euskadi i de Navarra.

Aquesta unitat dels demòcrates serà tant més necessària quan s'acosten les pròximes eleccions generals, previstes per al mes de març del 2008, on les possibilitats de noves accions per ETA i el seu entorn semblen més elevades.

A les fotografies es pot apreciar els danys provocats per l’atemptat. En la segona, el mallorquí Joan Mesquida, Director de la Guardia Civil i de la Policia, en la seva visita a la caserna.