Posen balitsacions a la platja gran de Sant Ponça per part d’una escoleta d’estiu
29/08/2007

El Col·lectiu Embat demana a la Demarcació de Costes i l’Ajuntament de Calvià sobre les autoritzacions


A les dues darreres setmanes d’agost un nombrós grup, possiblement d’una escoleta d’estiu que havien llogat dues autocars, amb nins de diverses edats i varis monitors/es, han anat a la platja gran de Santa Ponça, de les 10 fins les 13 hores, accedint a la primera línia de la mar.

Es tracta d’un de les habituals activitats que es fan durant l’estiu però, el que ha cridat l’atenció del Col·lectiu Embat es la col·locació, davant mateix d’on es posa el grup d’unes balises a la mar que, de fet, actuen com una mena d’espai privat per el bany de l’esmentat grup.

Aquesta actuació ha plantejat dubtes sobre la seva legalitat –malgrat que un dels monitors va afirmar que tenia els permisos necessaris- donat que implica una restricció –de facto- de la zona de mar a la platja pública per a la resta d’usuaris, que per aconseguir un mínim de tranquil·litat opten per desplaçar-se a un altre lloc.

Davant d’aquestes circumstàncies el Col·lectiu Embat demanarà tant a la Demarcació de Costes del Govern Central, com a l’Ajuntament de Calvià, si s’ha autoritzat aquesta balitsació i, si així fos, amb quines condicions.

A la fotografia, del 29/08/2007 a les 12:17 h., es pot observar el perímetre utilitzat per la balitsació privada de l’esmentat grup.