Les piscines de Son Hugo i els seus serveis
04/12/2003

El Col·lectiu Embat denuncia la saturació i manca de manteniment


Ja fa quatre anys que les instal·lacions municipals de Son Hugo es tròban al servei del ciutadà, amb unes infraestructures del alt nivell, que conviden a esser utilitzades.

La quantitat de cursets per aprendre a nedar, fan que el compleix sigui insuficient, per a la gran quantitat d’abonants que vòlen practicar aquest esport, essent els dematins fins les 3 de l’horabaixa, les úniques hores en les quals es pot nedar a un carril amb un màxim de tres persones. Però hi ha molts de dematins que fins a 5 carrils se reservan a hores indeterminades, per a grups, fent que el marge de maniobra sigui molt petit per a els abonats.

A la estiu, amb el compleix de piscines exterior obertes, pareix que aquesta situació ha de millorar, pero enguany s’han donat unes situacions mai vistes, com per exemple la utilització no esportiva de le instal·lacions amb famílies amb nins i colxoneta inclossa ocupant carrils esportius com si estiguèssim a la platja. Tancament d’una piscina durant 10 díes per a la selecció Suissa sincronitzada. Tancament en el mes de setembre 15 dies de les piscines exteriors per canviar l’aigua, possiblement per que amb l’us tant intensiú no eran aptes per a el bany.

Les solucions que el Col·lectiu Embat propossa son: que el compleix sigui empleat fonamentalment per a l’us esportiu, vivim a una illa envoltada de platges de fácil accés, on la gent pot gaudir del sol, vent i mar. No ens pareix be que unes insta·lacions municipals, hàguin de esser reservades per a equips extrangers, ja que els abonats també pàguen les seves cuotes i les piscines ja se reservan per a competicions de natació i per l’equip Balear i nacional, al llarg de l’any.

Que cada dia se avisi mitjançant una pissarra dels carrils que quedan reservats, al grup i les hores, per a evitar que se utiltzin fora de les hores pagades i per a sebre els abonats fins quines hores poden fer us dels carrils. I finalment, que es millori el manteniment –hi ha vidres romputs des de fa mesos-.