Manifestació per Mallorca. Dissabte 14 de febrer, 18 hores. Plaça d'Espanya
15/01/2004

Qui estima Mallorca no la destrueix, la defensa


Tots els mallorrquins i mallorquines que defensem la nostra illa tenim una cita el proper dissabte 14 de febrer, a les sis de l'horabaixa, a la Plaça d'Espanya.

Les set plataformes (Desdoblament Sí, autovia No -Inca-Sa Pobla-, Autovia No -Inca-Manacor-, No al 2n Cinturó de Palma, Autovia No desdoblament sí de Llucmajor, No a l´ampliació de l´aeroport, No al Parc Temàtic, No al gaseoducte des Carnatge) i el GOB convoquen a tots els mallorquins i mallorquines que estimem Mallorca a participar en la gran Manifestació de dissabte 14 de Febrer, a les 18h a la Plaça Espanya. Recordau; és mallorquí/quina qui realment estima Mallorca.

Raons per una manifestació:

No fa ni mig any que es va constituir el nou Govern de les Illes Balears arran de les eleccions autonòmiques de dia 25 de maig, que va atorgar majoria absoluta al Partit Popular.

Per aquestes mateixes dates se constituïa igualment el nou equip de govern del Consell de Mallorca, el qual quedava en mans d’Unió Mallorquina amb el suport del PP.

Amb aquests 170 dies de gestió, s’han posat damunt la taula un seguit de propostes, plans i projectes que aposten clarament per un model de desenvolupament urbanístic i turístic absolutament desmesurat i absolutament insostenible, tant des del punt de vista econòmic com ambiental i social.

Ens referim a les propostes que han sorgit en temes d’espais naturals (reduint la superfície de parcs naturals, o incrementat l’edificabilitat de les zones protegides d’Eivissa i Formentera), en temes de carreteres (presentant i aprovant un pla d’autopistes i autovies), en temes de creixement urbanístics (eliminant determinades restriccions urbanístiques fins ara vigents), apostant per duplicar la capacitat de l’aeroport de Palma i. per últim. anunciant la construcció de noves infrastructures molt impactants, com són les dessaladores i nous forns incineradors de residus.

Gran part d’aquestes propostes, plans i projectes s’estan tramitant en aquests moments mitjançant dues lleis:

- La Llei de Mesures urgents en matèria d’urbanisme
- La Llei “d’acompanyament dels pressuposts ”

I al mateix temps a través del

- Pla Director Sectorial de Carreteres

Dit d’una altra manera, s’estan utilitzant subterfugis legals i en tot cas s’està defugint de debats socials profunds, per aprovar aquestes noves normes especialment negatives per al medi ambient.

Aconseguir una Mallorca i unes Illes Balears mínimament sostenibles, avançar cap a una societat madura socialment i ambientalment implica bàsicament:

- frenar el creixement urbanístic i turístic
- apostar per infrastructures respectuoses amb l’entorn
- protegir els espais naturals
- racionalitzar la gestió dels recursos naturals

Les mesures que el nou Govern de les Illes Balears i el nou equip de govern del Consell de Mallorca estan impulsant van en sentit contrari. En comptes de frenar el creixement urbanístic, s’aposta per incrementar l’edificabilitat als espais naturals i se possibilita noves urbanitzacions; en comptes de protegir nou espais naturals, se redueix dràsticament la superfície dels parcs naturals, en comptes d’infrastructures respectuoses, tant Govern com Consell proposa un ambiciós pla d’autopistes i autovies;i per últim en comptes de polítiques d’estalvi i d’eficiència s’aposta per dessaladores i incineradores, noves centrals, etc.

Mallorca és un territori petit i fràgil que, com a projecte de futur, ha de sabre fer un desenvolupament sostenible que les politiques dels Governs de les Illes Balears i de Mallorca estant hipotecant greument. Per això, des del Col·lectiu Embat donem ple suport a aquesta Manifestació per Mallorca, per que estimem Mallorca i la volem legar als nostres fills sense hipoteques i desfigurada. Motius més que suficients per animar a la participació de tots, per que la veu i el clam de Mallorca es senti amb tota la seva força.

Pàgina web : http://www.estimamallorca.org
Correu electrònic : info@estimamallorca.org