Ibsalut confirma que Son Fuster Nou i Les Palmeres s’integra en la zona del nou PAC de Son Rul·lan
14/08/2007

Gestions del Col·lectiu Embat per aconseguir nous equipaments sanitaris i educatius


Responsables de l’Ibsalut han confirmat al Col·lectiu Embat que el barri de Son Fuster Nou i Les Palmeres s’integrarà en la zona del nou Centre de Salut i Punt d’Atenció Ciutadana de Son Rul·lan (Carrer Cala Figuera), que es construeix des del 10 de gener d’enguany.

Es respon positivament a la sol·licitud conjunta de la nostra entitat i l’Associació de Veïnats de Son Fuster Nou i Ses Palmeres, lliurada a la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears el passat 30 d’abril del 2007.

Així, la zona compresa per la Via Cintura, línia fèrria Palma-Sa Pobla, Camí d’en Mallol i Carrer Aragó passaran a dependre del nou centre de sanitari, deixant el de Son Cladera que, fins ara, era el centre de referència.

Des del Col·lectiu Embat valorem positivament aquesta nova adscripció, més propera al barri, que a més veurà reforçada l’assistència sanitària del tot el Nord-est de Palma amb el nou PAC. Les obres del mateix, que tenen un cost de 3.049.901 euros, estaran enllestides en un termini màxim de 12 mesos, segons les previsions del Govern de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Palma.

El nou Centre de Salut i PAC , amb 26 consultes repartides en 2.040 metres quadrats, està situat al Passatge Cala Figuera de la urbanització Son Rul·lan i atendrà uns 12.000 veïnats de les barriades de Son Cladera, Es Rafal, Son Rul·lan i Verge de Lluc. Es tracta d’una zona caracteritzada per un ràpid creixement demogràfic. La construcció del centre sanitari està justificada també perquè els dos centres existents a la zona, Es Rafal-Viver i Son Cladera, ja han arribat a la seva capacitat màxima.

Queda, encara, per resoldre la nostra sol·licitud de que aquest nou equipament es denomini “Centre de Salut de Son Rul·lan”, a més d’obrir un pas per a vianants que faciliti l’accés des del Camí d’en Mallol cap el Carrer Cala Figuera.

Per altre part, per a principis de setembre, està previst gestionar una entrevista amb el nous responsables de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, per sol·licitar un estudi acurat de les necessitat educatives en les etapes obligatòries en l’amplia zona del Rafal, Viver, Mare de Déu de Lluc, Son Cladera i Son Fuster Nou que, al nostre entendre, justificarà plenament la necessitat de construir un nou col·legi públic d’ensenyament primari al solar qualificat per a usos docents, dels carrer Gabriel Alzamora, Josep Roig i Can Foradí i, sobre el qual, s’havia publicat l’interès de construir un Institut de Formació Professional de caire especialitzat.

Vist les necessitat d’una població creixent i jove de tots els barris assenyalats, des del Col·lectiu Embat entenen que s’ha de prioritzar l’equipament per les etapes d’educació obligatòria.

Les dues imatges son del solar on demana la construcció del nou col·legi públic, i com quedarà el nou Centre de Salut i PAC de Son Rul·lan.

Aquestes iniciatives de la nostra associació, realitzades de forma conjunta amb altres entitats, s’han vist reflectides al Diario de Mallorca, en concret en els següent enllaços.

Dimarts 21 d’agost del 2007, amb el titular: “Son Fuster Nou
La zona necesita más colegios ante el aumento de población”

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=1629_4_286604

Dimecres 22 d’agost del 2007, amb el titular: “Son Fuster Nou espera su nuevo centro de salud”

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=1630_4_286940

Dijous 23 d’agost del 2007, amb el titular: “Piden abrir un acceso peatonal desde el camí de can Mallol”

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=1631_4_287097

Pàgina web : http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=1630_4_286940