Que és embat?

Benvingut, benvinguda a embat. Aquesta és la web de la família Aguilar i Obrador, oberta a tots els internautes, als qui volem oferir la nostra visió de Mallorca, on vivim, i del món que ens rodeja, ja sigui el més proper, com el que hem pogut veure a viatges. També trobareu una secció d'arxiu de documents, una secció de valoració sobre programes que ens pareixin d'utilitat, i un altra d'enllaços d'interès.

Que significa embat?

A Mallorca és molt conegut el que significa l'embat. El Atles de les Illes Balears de la Universitat de les Illes Balears el recull:

"El règim d'embat s'estableix diàriament a conseqüència de la variació de la temperatura. El vent bufa de mar a terra durant les hores de màxima insolació i la seva direcció s'inverteix, amb menor intensitat, durant la nit. A Mallorca, a l'època càlida de l'any, es desenvolupa un règim d'embats d'origen marítim convergents al centre de l'illa, la qual cosa afavoreix una moderació de les temperatures i determina la formació de nuvolositat i, ocasionalment, precipitacions.

També els diccionaris defineixen la paraula "embat" com: "Cop que dóna l'onada a la riba, a la nau; impuls del vent. De forma figurativa es pot referir a envestida, avanç, impuls".

En les dues definicions de la paraula embat, està la de la seva utilització en aquesta web. Aquesta és un paraula que en va seduir quan, a finals dels anys setanta, estant a la platja d'es Trenc, en varen dir que aquest era el nom de la brisa marina que s'aixecava al migdia, que entrava des de la mar cap a terra, i refrescava l'ambient.

Em va parèixer, a l'hora d'elegir un nom de domini a internet per aquesta web, que embat era una paraula evocadora, tant del fenomen físic com del sentit figuratiu, una paraula utilitzada especialment a Mallorca, la terra que estimo com a pròpia. Una paraula que, en definitiva, serveix d'entrada a aquesta web que vol ésser una mena de tauló d'anuncis en la xarxa dels assumptes d'interès de Carlos Aguilar, Maria Lluïsa Obrador, Laura Aguilar, Albert Aguilar, i de tots els amics i companys que compartim il·lusions i projectes.

Espero que t'agradi.

Webmaster:

Carlos Aguilar

 

Web creada el 21 de juny del 2001.