La Guàrdia Civil deté per corrupció al cap urbanístic de Balears i al Batle d'Andratx
27/11/2006

Satisfacció del Col·lectiu Embat per un mesura necessària per aturar la destrucció de Mallorca


El Batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, i el director general d'Ordenació del Territori del Govern de les Illes Balears, Jaume Massot, ambdós del PP, han estat detinguts en el marc d'una espectacular operació contra una presumpta trama de corrupció urbanística en la població turística. En la causa judicial, la Fiscalia Anticorrupció i Hisenda investiguen l'existència dels presumptes delictes de suborn, prevaricació, blanqueig de capitals, falsificació documental i negociació prohibida a funcionaris. L'inspector local (zelador) d'Urbanisme, Jaume Gibert, també està imputat i detingut. La Guàrdia Civil registrà, per ordre del jutge, set empreses relacionades suposadament amb les activitats dels detinguts. El ha PP destituït a l'alt càrrec regional i expulsat del partit al regidor.

Aquesta ha estat la notícia probablement de l’any, amb forta repercussió a tos els mitjans de comunicació i que, des del Col·lectiu Embat saludem molt positivament pel que pot representar d’inflexió a una situació de creixent corrupció -amb clares implicacions polítiques- i destrucció de Mallorca, moltes vegades denunciades per tots tipus d’entitats i que semblava que es movien amb tota impunitat.

Desitgen que s’arribi als fons d’aquest afer a Andratx, a més de sortir a la llum i a la persecució judicial en altres indrets d’Illa, per a evitar que Mallorca es converteixi de bon de veres en una altre Marbella.

Les fotografies son, la primera, de Tolo Ramon, publicada al Diario de Mallorca y al EL PAIS i, la segona, de REUTERS, publicada en el PAIS, i recullen el moment de la detenció d’Hidalgo, el dilluns 27 de desembre, de matí, a l’Ajuntament d’Andratx; i en els Tribunals dos dies més tard.