Manifestació històrica a Mallorca contra l’atemptat d’Al Qaeda a Madrid
12/03/2004

Més de cent mil persones rebutjen el terrorisme i els solidalitzen amb les víctimes


L’atemptat d’Al Qaeda del 11 de març a Madrid ha tingut una resposta ciutadana formidable. A tot l’Estat manifestacions plenes de gent han dit No al terrorisme.

A Mallorca la manifestació més nombrosa de l’història –més de cent mil persones- han deixat clar el rebuig de tots els ciutadans amb el més greu atemptat comés a Espanya, amb dues-cents morts i més de mil ferits, fonamentalment treballadors i estudiants.

Cada vegada més es fa evident l’autoria d’Al Qaeda d’aquesta masacre. La seva reivindicació a través d’un diari arab al Londres, les proves recollides a la furgoneta utilitzada pels terroristes, la recuperació d’una motxila-bomba…, va consolidant aquesta via d’investigació.

Davant aquests fets, cal que el Govern Central –que va decidir unilateralment l’implicació d’Espanya a la guerra d’Iraq contra l’opinió de la gran majoria dels ciutadans- doni tot l’informació que es vagi aconseguint, amb máxima celeritat i transparència, sense manipulacions ni mentides.

La memòria de les víctimes i tota ls societat exigeix l’aclariment de tots els extrems d’aquest horrosós atemptat del que, sense dubte, hauren d’extraure le necessaries conseqüències. Ara és el moment d’exigir tota la veritat –sense intoxicacions governamentals o de la seva xarxa mediática- i l’aplicació de tot el pes de la Llei als assasins.