Falta de respecte per a la banda municipal de Palma
30/12/2006

Mala organització municipal i actituds que causen indignació


La Secretària de la Directiva del Col·lectiu Embat, Maria Lluïsa Obrador, es refereix al següent article a la mala organització dels concerts de la banda municipal, a més de l’actitud de manca de respecte de determinats personatges, com Vicente Grande.


“La popularització de la música i la seva incorporació en dates assenyalades, com la Festa de l’Estardart, ens sembla una bona iniciativa. Per això varen anar al concert que oferia la Banda municipal de Palma en la Plaça d'Espanya, un poc abans de l'acte institucional d'homenatge al Rei en Jaume.

El programa incloïa peces populars mallorquines i nadalenques, així com una peça de J. Brahms (El bell Danubi blau, op. 314). Desgraciadament ni la pròpia organització de l'acte (sense seients per al públic), ni el tumult constant de veus, varen donar les mínimes condicions perquè es pogués escoltar adequadament la música.

Estem a favor de la música clàssica en el carrer, però oferta amb la deguda consideració i respecte tant pels que l'executen (en aquest cas la banda municipal), com per als que assisteixen per a escoltar-la, tal com es fa en tantes ciutats d’Europa. Pel que varen veure, sembla que la inclusió en el programa d'aquest concert només hagués estat pensat per a ocupar el temps mentre venien les autoritats de l'Església de San Miguel.

Indigna, a més, que gent coneguda com el propietari del R.C.D. Mallorca, Vicente Grande, accedeixi al recinte on es donava el concert -per al posterior lliurament d'ofrenes florals-, en veu alta fent acudits barats sobre que no li fan cas (se suposa al seu projecte especulatiu de “torres”). Va ser necessari dir-li que allí estàvem intentant escoltar música. Un cas més de dolenta organització i falta de respecte.”


Aquest article ha estat publicat en la secció de cartes al Director, del Diario de Mallorca, el 11 de gener del 2007.