25 anys
03/03/2002

Vint-i-cinc anys de militància socialista.


Tal dia com avui, fa vint-i-cinc anys, vaig pujar les escaleres fins el 2n. pis on es trobava la seu de la Federació Socialista Balears-PSOE, a l'Avinguda Compte Sallent cantonada Carrer Sant Miquel, per afiliame al Partit. Havia estat un decisió madurada des de finals de l'any 1976, arrel de la repercusió mediàtica del 27 Congrés del PSOE, celebrat a Madrid per primera vegada des de la guerra civil, amb la presència de líders europeus de la talla de Olof Palme, Francoiç Miterrand, Michael Foot, Mario Soares..., amb una repercusió mediàtica molt important.

En vaig definir per aquesta organització dins la "sopa de siges" qui hi havia llavors, al entendre que era el Partit Socialista més vinculat a Europa.

Des de aquesta data han passat vint-icinc anys, parts dels quals me he permet resumir fotogràficament a l'àlbum que podeu trobar al final d'aquestes notes.

Qualsevol excusa és bona per fer un poc de memòria històrica i així projectar-nos cap el futur. Per això trobareu l'instalació de taules informatives al Carrer de Sant Miquel, amb companys ja desapareguts com Pere Bordoy (fundador de la FSB al mes de novembre del 1974), Sebastià Mas, o d'altres com l'actual Conseller de la Presidència del Govern, Toni Garcias, passant per l'inauguració del local de la Secció IV de la Agrupació Socialista de Palma, a Santa catalina, vertadera precursora de la descentralització existent avui, i qe va tenir que esperar quasi deu anys, al 8 de febrer del 1986, per posar-se definitivament en marxa.

També hi es excursions de gent de Joventuts, el fet històric de l'elecció de Ramon Aguiló com a Batle de Palma, a finals d'abril del 1979, tras més de quranta anys de dictadura i en el marc d'un pacte poselectoral entre el PSOE i el PCE a nivel estatal (i aquí també amb el PSM), que va posibilitar goberns municipals d'esquerres. També, a abril del 1979 es va constituir el Consell de Mallorca, amb l'elecció de Jeroni Albertí com primer President, dins un procés autonòmic que va veure un any antes la constitució del Consell General Interinsular, i la gran manifestació per l'autonomia, del 29 d'octubre del 1978.

En aquestes fotos, als que seguiran als proper dies altres fins arribar a un 150, es preten mostrar les més significatives vivències de un quart de segle.

Esper que vos agradi.

Pàgina web : http://www.socialistesdemallorca.org/menu.html
Correu electrònic : executiva@socialistesdemallorca.org
25 anys