Correllengua 2007
17/04/2007

La Diada per la Llengua es celebrarà el 5 de maig, a Palma


Per part de Joves de Mallorca per la Llengua s’ha iniciat les activitats del Correllengua 2007 que té lloc des del 17 d’abril, des de Lluc i anirà passant pels pobles i centres educatius de Mallorca reivindicant la defensa i l’ús de llengua pròpia de l’Illa, la llengua catalana.

A través de la Flama, que representa la llengua catalana, recorrerà al llarg de les properes dues setmanes i fins al dia 5 de maig els pobles, les ciutats i els centres d’ensenyament de Mallorca, per fer-hi arribar un missatge a favor de l’idioma propi de les Illes Balears. Ho farà amb quatre torxes, una per a cadascuna de les columnes que recorreran Mallorca. Cada una ha pres el nom d’un personatge destacat de la cultura mallorquina: la Marian Aguiló i la Maria Antònia Salvà seran les columnes físiques que recorreran els pobles i ciutats; la Pere Capellà visitarà els centres educatius; i la Joan Mascaró serà la columna del Correllengua Virtual (www.correllengua.cat).

Amb el Correllengua 2007 s’arriba a la cinquena edició de la mateixa, activitat nascuda a Mallorca el 1995 i que va tenir continuïtat els anys 1996, 1999 i 2003, com a forma de reivindicar la llengua catalana com a part fonamental de la identitat cultural del poble mallorquí, al que es suma a les darreres edicions una crida a la integració dels nouvinguts.

Els Correllengua finalitzarà enguany en la Diada per la Llengua que, organitzada per l’Obra Cultural de Mallorca, tindrà lloc el dissabte 5 de maig, a les 17 hores, a Palma.

Des del Col·lectiu Embat donant suport a aquestes iniciatives a favor de la llengua catalana de Mallorca, amb la voluntat d’evitar la seva minorització, l’increment del seu ús social i del seu prestigi.

Pàgina web : http://www.jovesllengua.cat/