100 anys de l'enderrocament de les murades de Palma.
20/05/2002

L'Associació Mallorca Progrés organitza una conferència sobre el centenari de l'enderrocament de les murades de Palma.


L'Associació Mallorca Progrés ha organitzat el passat dilluns 20 de maig, a les 20 hores, i al Club Diario de Mallorca (Carrer Puerto Rico, Palma), una conferència amb motiu dels 100 anys de l'enderrocament de les murades de Palma.

A aquesta conferència varen participar:

Isabel Moll, Catedràtica d'Història Contemporànea
Jaume Oliver, Catedràtic de Ciències de l'Educació
Carlos García, Arquitecte
Jesús González, Doctor en Geografia

Va moderar el debat Joan March, investigador i President de Mallorca Progrés.

Després de la conferència varis dels assistents varen participar en un animat col·loqui. Tot allò ha tingut resó al Diario de Mallorca del 22 de maig.

L'associació Mallorca Progrés, que ha organitzat aquesta conferència, es va constituïr el 30 de maig del 2001 tenint com a finalitats:

1. L'enfortiment d'una democràcia pluralista, plenament participativa, amb institucions properes i obertes als ciutadans i les seves organitzacions. Una societat progressista, amb virtut cívica, sensible a un món que ha de ser cada vegada més just i solidari.

2. La lluita contra totes les formes d’exclusió social, per aconseguir la major igualtat d’oportunitats entre els ciutadans, mitjançant el foment d’un desenvolupament econòmic que sigui compatible amb la sostenibilitat ambiental.

3. L’impuls de la llengua catalana, la cultura i la identitat pròpies de Mallorca; així com la profundització de la capacitat d'autogovern de les Illes Balears i la seva vinculació a les Comunitats Autònomes de parla catalana, en el marc d'una Espanya federal en els ordres polític, fiscal, cultural i judicial, i plenament integrada en la Unió Europea, en aplicació dels principis federalistes i de subsidiarietat als que donem suport.