La platja de Cala Blava tancada.
28/08/2003

Tot el matí del diumenge 24 d'agost es va tancar la platja de Cala Blava per fer competicions de futbol.


El diumenge 24 d’agost, en plena temporada turística, la Platja de Cala Blava va estar tancada amb un cartell a l’entrada de l’escala que baixa a la platja que deia: “Playa okupada. Fiestas populares.” A més hi havia dues valles que volien impedir el pas de la gent.

Des de les 9 del matí, un grup nombrós de nins i joves, a més d’alguns adults, varen marcar a l’arena de la platja un camp de futbol, varen instal·lar dues porteries i, a continuació, es disputarem diversos partits fins molt avançat el matí.

Pels banyistes tan sol quedava els laterals de la platja, malgrat que a mesura que avançava el matí, també es va anar utilitzant la vorera més propera de la mar.

Aquest tancament d’una platja petita com es Cala Blava, dificultant d’aquesta forma la seva utilització per residents i turistes, sense que consti cap tipus d’autorització de la Demarcació de Costes, de l’Ajuntament de Llucmajor, de la Guàrdia Civil o de qualsevol altres tipus d’autoritat competent, és una acció rebutjable, que atempta contra la lliure circulació de les persones al litoral –en aquest cas a la Platja de Cala Blava- que per llei hauria d’estar garantida.

Les entitats o associacions que hagin promogut aquesta ocupació han de preveure pel futur altres llocs per fer aquestes activitats –per exemple en platges molt més amples que no implicaria l’expulsió dels banyistes habituals- i comptar, a més, amb totes les autoritzacions pertinents. D’aquesta forma s’evitaran molèsties innecessàries i situacions de tensió.