S’arriba a un acord per a la Constitució Europea
18/06/2004

Dia històric per a Europa


Després de dos anys de debat s’ha ’arribat a un acord a la Cimera de Brussel·les per a la primera Constitució de la Unió Europea. És sense dubte, un pas molt important en la construcció europea, malgrat les dificultats que encara queden per superar en el procés de ratificació del text constitucional, als propers dos anys.

La Constitució recull gran part de la proposta feta per la Convenció malgrat les cessions que s’han tingut que fer sobre tot al Regne Unit -contrari als principis federalistes- i als països petits, que defensaven mantenir les seves quotes de poder.

Igualment s’ha donat un pas important, però insuficient, al acordar-se la traducció oficial de la Constitució Europea a les llengües cooficials dels Estats (o de part d’ells), el que representa que s’editarà al català.

Amb totes les seves mancances la nova Constitució neix en la bona direcció, per la qual el Col·lectiu Embat el dóna suport i farà campanya per a la seva ratificació al referèndum que considerem necessari convocar.