Tanquen la platja de Santa Ponça per l'aigua tèrbola
21/08/2007

Denúncia del Col·lectiu Embat


La platja gran de Santa Ponça ha clarejar sense banyistes. L'aigua, més tèrbola del normal, ha alertat als socorristes que van recomanar que es mantinguessin fora de la mar fins que un biòleg analitzés l'aigua.

Alertats de la situació, en un primer moment es va pensar en un abocament d'aigües fecals com una de les possibles causes del deficient estat del mar, sobretot després dels múltiples problemes que s'han succeït en la illa durant els últims mesos.

Tal com s'observa en la imatge, del Col·lectiu Embat, al llarg del matí van ser moltes les persones que fent cas de les indicacions dels responsables de la platja van preferir quedar-se al marge i passar el matí en la sorra. Tanmateix, des de l'Ajuntament que dirigeix el popular Carlos Delgado van negar que s'hagués produït cap fugida i van atribuir el deficient estat de l'aigua a les fortes pluges que van caure en la matinada del dimarts. Fonts municipals van explicar que el més possible és que el torrent proper a la platja arrossegués detritus amb la pluja que van embrutar la badia.

Amb tot, la mesura ha generar diverses queixes entre els usuaris, qui desconeixien els motius reals de la situació i van exigir el tancament total de la platja mentre s'investigaven les causes (solament es va posar la bandera groga i han acudit membres de la policia local). Per als banyistes aquesta mesura "hagués estat la lògica, per a no confondre".

Aquesta denúncia del Col·lectiu Embat ha tingut ressò al Diario de Mallorca, per part dels periodistes M. Cañellas i M. Adrover, notícia a la que pot accedir a l’enllaç que es troba a sota.

Per part de la nostra associació, amb aquesta iniciativa, seguiran d’altres tot cercant millores de la qualitat dels serveis i de l’entorn dels nuclis de població de Galatzó i de Santa Ponça, al municipi de Calvià on, en funció del recursos i capacitat de l’Ajuntament, es més exigible uns nivells de qualitat que, molt sovint, no es donen.

Pàgina web : http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=1630_3_286921