El canvi necessari
25/05/2007

Eleccions municipals, insulars i autonòmiques del 27 de maig del 2007


Finalitza una intensa campanya electoral que ens ha de conduir a conformar nous ajuntaments, consells insular, Parlament i Govern de les Illes Balears, no sempre amb propostes en positiu i furtant el dret dels ciutadans de poder constratar els programes dels candidats de les diferents opcions polítiques, a través dels debats davant els principals mitjans de comunicació, per la negativa del partit popular.

El Col·lectiu Embat, com associació cívica compromesa en la defensa de l’interès general, en la millora de l’espai públic, de la participació ciutadana, de la preservació del medi ambient, de la recuperació del patrimoni artístic, de l’impuls de la llengua catalana i de la identitat de Mallorca, entre d’altres trets que el caracteritzen, ha anant plantejant la nostra preocupació davant un creixent deteriorament de la qualitat de vida als àmbits més propers, amb un model de creixement depredador, que compromet seriosament el futur per les properes dècades.

Aquests darrers mesos han vist un aclariment de les opcions polítiques. El partit majoritari de l’àmbit progressista, el PSIB-PSOE, ha fet amb bastant encert una profunda i imprescindible renovació a Palma -que s’hauria de perllongar a tots els àmbits orgànics de Ciutat-, amb una candidata a la Batlia de Palma, Aina Calvo, que està sent valorada molt positivament de forma creixent. Malauradament, l’opció socialista ha tingut que esperar a les proximitat de les eleccions per assumir les seves responsabilitats, després d’anys d’un progressiu abandonament. Tan de bo que amb un nou equip, amb noves il·lusions, i estant a prop de la gent, pugui projectar-se cap el futur com l’alternativa a la dreta.

A Mallorca, per primera vegada hi ha eleccions insulars separades de les autonòmiques en aplicació del nou Estatut d’Autonomia. És una forma de posar el valor la institució insular, el Consell de Mallorca, al que es dona la importància que té amb propostes com les plantejades per Francina Armengol, de major transparència, eficàcia i defensa de l’interès general. El mateix cal dir en relació a les propostes de Francesc Antich, candidat socialista a la Presidència del Govern de les Illes Balears, amb un lideratge polític constrastat en les responsabilitats que ha assumit a l’àmbit local, insular, autonòmic i estatal.

També valorem positivament la superació dels elements negatius que varen rodejar el naixement del Bloc, especialment per la crisi que va provocar al si del PSM. Pareix que es consolida com una opció unitària d’esquerra ecologista i nacionalista, que evita la disgregació del vot a l’àmbit de l’esquerra.

Davant aquesta situació el canvi polític a les principals institucions illenques, al Govern de les Illes Balears, al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma, esdevé possible i, sobre tot, necessari.

Per que, malgrat els eslògans electorals del partit popular no tot funciona com cal i no anem en la direcció correcta en aspectes bàsics pel futur de la nostra societat. En feien ressò en una opinió publicada en aquesta web fa unes setmanes (veure l’enllaç). Hi ha un esgotament del model econòmic, s’ha arribar amb un sostre preocupant en quan la destrucció del territorial, la llengua pròpia de les Illes Balears es menyspreada, la qualitat democràtica de la nostra societat sofreix atacs constants per polítiques sectàries i manipuladores a través d’IB3 i altres vehicles mediàtics. A Palma prima la improvisació, la manca d’un projecte de Ciutat, els interessos particulars....

Tot plegat fa necessari un canvi de direcció que el Col·lectiu Embat desitja es pugui materialitzar el diumenge 27 de maig. Per això el més important es anar a votar, interessar-se pel que passa a la nostra Ciutat, a la nostra Illa, a la nostra Comunitat. Molt millor si se opta pel canvi que considerem cada vegada més imprescindible.... i desitjar el millor per a la nostra companya, Begoña Sánchez, membre de la candidatura socialista d’Aina Calvo per l’Ajuntament de Palma, en les responsabilitats que pugui assumir a la Institució municipal.

Veurem quals seran els resultats electorals per que es conegut la capacitat mobilitzadora de la dreta, utilitzant tots els recursos d’una xarxa clientelar mol estesa. A l’Assemblea extraordinària del Col·lectiu Embat del 14 de juny, coincidint amb el 6è. aniversari del començament de les nostres activitats, serà bon moment de fer un anàlisi tranquil de la nova situació, alhora de seguir compromesos en la nostra feina de millorar, dia a dia, Palma i Mallorca.

Ara toca animar a tots a anar a votar per un canvi de direcció. Un vot a Francesc Antich, Francina Armengol i Aina Calvo que ho faci possible.

La Directiva del Col·lectiu Embat



P.D.

L’Assemblea extraordinària del Col·lectiu Embat ha estat convocada pel dijous 14 de juny, a les 19 h. en segona convocatòria, i a la seu de l’associació. L’ordre del dia és el següent:

1. Línies de feina del Col·lectiu Embat als proper mesos i anàlisi de la situació.
2. Elecció de nova Vice-presidenta i nova Tresorera de l’associació.

Les eleccions contemplades en el punt n. 2 de l’ordre del dia venen motivades per la dimissió del seu càrrec de Vice-presidenta del Col·lectiu Embat, de Na Begoña Sánchez Muñoz, dimissió voluntària al entendre que cal diferenciar la tasca de la nostra entitat de la que pugui fer com a Regidora de l’Ajuntament de Palma.

Per la seva part l’actual Tresorera, Isabel Romero Morilla, dimiteix del seu càrrec per a presentar-se al de Vice-presidència. Per la vacant de la Tresoreria ha mostrat l’interès de presentar-se, la companya María de Carmen Gómez Sánchez.

El termini de presentació de candidats per ambdues vacants (Vice-presidència i Tresoreria, finalitzar el divendres 8 de juny, a les 20 hores.

Pàgina web : http://www.embat.com/htm/eventos/evento.asp?Id=194&Id_seccion=5